► byt pro dva
 
 
studie 2013
autor: Vít Podráský
investor: soukromý
 
Mladý pár, 1 + kk v novostavbě, minimální rozpočet. Zadáním jen dvě místnosti - hlavní obytná a předsíň.

Obytná místnost je v přirozeně se nabízejícím místě rozdělena dřevěnou stěnou na část společenskou (obytný prostor + kuchyňský kout) a soukromou (spaní + pracovní kout). Stěnu tvoří vsazený box, který v sobě spojuje spací kout, šatní skříň přístupnou ze společenské části a další úložné prostory. Box dále doplňuje posuvný kus stěny, která může obě části vzájemně oddělit, je-li to třeba.

V předsíni je pak umístěn obdobný box integrující úložné prostory, botník, sezení a zrcadlo. Materiálem v obou případech je cenově dostupná překližka ponechaná ve své přírodní barvě a struktuře navazující na světlé dřevo použité již na podlaze a dveřích.

Společenská část je zařízena snadno přemístitelným nábytkem umožňujícím variabilitu prostoru.